Nenorite ar negalite pietauti restorane? Visiškai paprasta išspręsti šią problemą, pasiruoškite sau kažką skanaus ir pasiimkite su savimi į darbą.
Norite valgyti sveiką ir pigų maistą? Sugaišite mažai laiko, o pasigaminsite puikius pietus. Pasiūlysime keletą receptų pritaikytų specialiai tiems, kurie dirba biure, mažai juda, tačiau nori išlikti energingi ir sotūs iki darbo pabaigos.
——————————————————————————————————————————————-
Raudonųjų lęšių salotos su feta (4 asmenims)
50 gr. raudonųjų sausų lęšių;
320 gr. daržovių sultinio;
40 gr. svogūnų laiškų;
80 gr. šviežios paprikos;
40 gr. fetos;
2 šaukštai rapsų aliejaus;
2 šaukštai acto;
Česnakų;
Druskos;
Pipirų;
40 gr. salotų lapų.
Paruošimas: lęšius nuplauti, virti daržovių sultinyje apie 8 min., išvirus nukošti. Tačiau galite šiek tiek palikti padažui. Susmulkinkite papriką, svogūnų laiškus, supjaustykite fetą. Aliejus, garstyčios, česnakai, druska, pipirai – tai ingredientai padažui, galite šiek tiek įpilti nuvirusio lęšių vandens. Ant salotų lapų sudėkite daržoves bei sūrį ir užpilkite padažu. Jūsų pietūs valgyti darbe paruošti, pakuojame į dėžutę ir laukiame pietų pertraukos!
——————————————————————————————————————————————–
Obuolių ir morkų salotos
120 gr. obuolių (švieži, su žievele);
280 gr. morkų (šviežių, nuluptų);
1,5 a. š. citrinų sulčių;
1,5 a. š. obuolių sulčių;
1 v. š. rapsų aliejaus;
Druskos, pipirų, petražolių.
Paruošimas: morkas ir obuolius smulkiai supjaustyti ir išmaišyti su skystais ingredientais, pagardinti prieskoniais, leisti truputį pastovėti. Salotos paruoštos – skanaus!
——————————————————————————————————————————————–
Avokadų – varškės ir pilno grūdo bandelių užkandis (10 vienetų)
10 pilno grūdo bandelių;
350 gr. avokadų;
150 gr. varškės 20 % riebumo;
Druskos;
Pipirų.
Paruošimas: bandeles perpjauti pusiau. Avokadą nulupti ir smulkiai supjaustyti, išmaišyti su varške, žiupsneliu druskos ir pipirų. Skanaus, pavaišinkite ir savo kolegas.
——————————————————————————————————————————————–
Daržovių vėrinukai
200 gr. vyšninių pomidoriukų;
200 gr. saldžiųjų paprikų;
200 gr. morkų;
200 gr. agurkų.
Paruošimas: supjaustykite daržoves kūbeliais ir suverkite ant medinių iešmelių. Kas nori, gali verti ir sūrio gabalėlius. Skanaus!
Skanaudami šiuos patiekalus tikrai jausitės žvalūs ir energingi! Skanaus!