Sekmadienis 22 Spalis 2017

Velykiniai stalo gardėsiai

Kiekviena šeima Šv. Velykoms turi savas tradicijas: visi susiburia prie šventiškai dekoruoto stalo, kalbasi, diskutuoja, juokiasi visą Velykinį sekmadienį. O kad palengvinti ruošimąsi Šv. Velykoms galima pasidalinti darbais: kažkas pagamins salotas, kitas sriubą, sekantis iškeps pyragą ar pagamins desertą. Taip kiekvienas galės mažiau praleisti laiko gaminant ir visi drauge atsipalaidavę galės švęsti Velykas.

Kad nekiltų ginčų dėl Velykinio stalo meniu, mes pasiūlysime keletą receptų, kurie greičiausiai papuoš Jūsų šventinį stalą bei maloniai nuteiks gomurį drauge leidžiant laiką su artimaisiais.

velyku stalo receptaiMorkų sriuba su “sūrio kiaušinukais”

Ingredientai 10 asmenų

Sriubai:

900 gr. morkų;
300 gr. bulvių;
2 dideli svogūnai;
1,5 šaukštelio sviesto;
1,5 l. darzovių sultinio;
Druskos;
Pipirų.

Sriubos paruošimas:

Nuplaukite ir nulupkite bulves ir morkas. Nulupkite svogūną. Visas daržoves supjaustykite stambiai. Ištirpinkite sviestą dideliame puode, sudėkite visas daržoves ir lengvai pakepinkite. Apkepus daržovėms užpilkite sultinį ir palikite virti ant mažos ugnies 20 min. Išvirus viską sutrinkite trintuvu ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

Sūrio kukuliukams:

75 gr. minšto sviesto;
100 gr. tarkuoto sūrio;
150 gr. džiuvėsėlių;
3 kiaušiniai;
Pundelis šviežių petražolių;
Šviežiai tarkuoto muskato;

Kukuliukų paruošimas:

Suplakite minkštą sviestą kol jis taps purus. Įmaišykite sūrį, džiuvėsėlius, kiaušinius. Nuskabykite petražolių lapelius nuo stiebelio ir sukrėskite į bendrą produktų dubenį. Paskaninkite tešlą muskatu, druska. Su desertiniu šaukšeliu formuokite riešuto dydžio kukuliukus, kukuliuko formą koreguokite rankomis.

Suformuotis kukuliukus sudėti į lengvai pasūdytą užvirusį vandenį, virti ant mažos ugnies apie 15 min. Ištraukti kiaurasamčiu ir įdėti į paruoštos sriubos dubenėlį. Papuoškite patiekalą petražolės šakele.

————————————————————————————————————

velyku receptai grybukai“Musmėriukai” įdaryti kiaušinių salotomis

 Ingredientai 10 vienetų

4 kiaušiniai;
100 gr. grietinės;
50 gr. majonezo “Remoulade”
1 a. š. garstyčių;
1 svogūnas (arba pundelis svogūnų laiškų);
1 agurkas;
Druska;
Pipirai;
5 pomidorai;
2 agurkai;
Majonezo tubelė.

 

Paruošimas:

Kietai virtus kiaušinius susmulkinkite ir išmaišykite su grietine bei garstyčiomis.  Įdėkite smulkintus svogūnus, agurkus ir įkrėskite majonezo “Remoulade”, gerai išmaišykite.

Paruoštas salotas palikite 2 valandoms šaldytuve arba per naktį.

Nuplaukite pomidorus ir juos nusausinkite. Perpjaukite perpus ir pašalinkite pomidoro minkštimą. Agurkus nuplaukite ir nuskuskite (kaip parodyta nuotraukoje). Agurkus pjaustykite 5-6 cm gabaliukais. Agurkų vidų išskaptuokite, tačiau kiekviename gabalėlyje palikite ploną dugną, kad laikytųsi paruoštas įdaras.

Įdarykite agurkus paruoštomis salotomis, o uždėtą pomidoro “kepurėlę” papuoškite majonezo taškeliais.

Jeigu Jums patiko šis straipsnis, padėkokite straipsnio autoriui paspaudę "Like/Patinka" arba palikite komentarą žemiau.

Kaip numesti svorio
Straipsnį vertinu:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kraunasi
Dėkojame, kad balsavote.
Parašykite komentarą
lieknejimo istorijos
Tinklapių Top Reitingai